JEUGD

Hallo jongens en meisjes.

Op deze pagina kan je zien wanneer jullie aan de beurt zijn bij badmintonvereniging “De Burcht” en wat wij samen doen zodat jullie het badmintonnen onder de knie kunnen krijgen.

Super gezellig!

Wij hebben de jeugd verdeeld in twee groepen.

Groep 1 en 2 vanaf 7 tot 18 jaar, donderdag van 18:30 – 19:30 uur.
De meesten hebben hier de beginselen van de badmintonsport geleerd. Denk dan aan bijvoorbeeld het slaan, je starthouding, het serveren en de spelregels(basis). In dit uur beginnen wij met renspelletjes om de spieren warm en soepel te maken. Via een indeling op ons bord kom je op de baan te staan, veelal onder begeleiding. Meestal zijn er twee tot vijf begeleiders in de zaal om jullie te ondersteunen. Wij gebruiken oefeningen, die spelenderwijs het badminton makkelijker maken. Dus altijd leuk!
Op een gegeven moment ga je over naar groep 2. In deze groep gaan we serieuzer werken aan de warming-up en komen spelvormen (enkel, dubbel of mix) uitgebreider aan bod. hier ga je dus de spelroutines gebruiken, die je hebt geleerd.

Voor de groepen 1 & 2 zijn dus vaste begeleiders aanwezig. Deze zullen je de kneepjes van het badminton bijbrengen. Bij het vaststellen voor het doorgroeien naar groep 2 kijken wij naar leeftijd en sterkte. Als je 18 bent kom je bij de volwassenen. Dit wel in goed overleg en eventueel met een overgangsperiode.

Aan het eind van het jaar wordt een feestelijk Sinterklaastoernooi gehouden.

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen is er geen badminton voor de groepen 1 en 2 en tijdens de zomervakantie is er een zomerstop voor de hele vereniging.

Bijzonderheden voor wat betreft speeltijden en vakanties zijn, worden vermeld onder “Agenda“.

                              De Jeugdbegeleiders

schermafbeelding-2016-11-14-om-22-01-39

Amber Vermeulen

schermafbeelding-2016-11-14-om-22-04-21

Vincent van Munster

 

Wat??? Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens komen kijken? Je bent altijd van harte welkom tijdens de speeluren in de trainingshal van ontmoetingscentrum “Veerburg”. Heb je nog vragen? Kom dan ook even langs of mail.

Verdere informatie over lidmaatschap, contributie, enz. kun je vinden onder “Informatie“.

Wij zien je gauw op donderdagavond. Je bent van harte welkom!